ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ SITEΔΩΜΑΤΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣMHNYMATA - PREACHINGVIDEOSWORSHIP - ΛΑΤΡΕΙΑ  Α.Ε.Τ.Α.4o Συνέδριο Αγίου ΠνεύματοςΠάρης & Λίτσα ΜοσκοφίδηΑΡΧΕΙΟ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

Λόγια για... ανάσταση!

Επειδή, δεν περιφρόνησε ούτε αποστράφηκε τη θλίψη του θλιμμένου, και δεν έκρυψε το πρόσωπό του απ' αυτόν· αλλ' όταν βόησε σ' αυτόν, τον εισάκουσε. Ψαλμοί 22:24

Πολλές ερωτήσεις γεννιούνται συχνά στη ζωή μας. Σκεφτόμαστε και λέμε: ποιός νοιάζεται για μένα, ποιός ενδιαφέρεται για τα προβλήματά μου, ποιός είναι διαθέσιμος να με ακούσει και να ασχοληθεί με την κατάστασή μου; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που λίγο πολύ, όλοι μας έχουμε κάνει κατά καιρούς, σε περιόδους που τα προβλήματα γίνονται βουνά. Εκεί που η πίστη μας αρχίζει και χτυπιέται σαν βράχος από τα κύματα της αμφιβολίας.
"'Αραγε έμαθε για μένα ο Ιησούς, και αν ναι, γιατί δεν ήρθε να με δει; Μήπως δεν είναι αυτός που περιμένουμε και έκανα λάθος στην διακονία μου, συστήνοντάς τον;" Κάπως έτσι μπορεί να σκεπτόταν ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, όταν τον συνέλαβαν και τον έκλεισαν στην φυλακή. Μόνος και αποδυναμωμένος από τις συνθήκες, ήταν πολύ ευάλωτος σε αρνητικές σκέψεις και επιρρεπής σε λανθασμένες εντυπώσεις.
Όλοι όμως γνωρίζουμε, το πόσο πολύ εκτιμούσε και νοιαζόταν για τον Ιωάννη, ο Χριστός. Αυτός άλλωστε είπε στο πλήθος: Αλλά, τι βγήκατε να δείτε; Προφήτην; Σας λέω, ναι, και περισσότερο από προφήτην· επειδή, αυτός είναι για τον οποίο είναι γραμμένο:«Δέστε, εγώ αποστέλλω τον αγγελιοφόρο μου πριν από την παρουσία τού προσώπου σου, ο οποίος θα προπαρασκευάσει τον δρόμο σου μπροστά από σένα» Ματθ. 11:9-10
Αλήθεια, ο Χριστός νοιάζεται και έχει ιδιαίτερη εκτίμηση, στο πρόσωπο εκείνου που θέλει να Τον υπηρετήσει. Ξέρει για την θλίψη του και δεν είναι αδιάφορος για τα προβλήματα του. Δεν γυρνάει αλλού το πρόσωπό Του, ακόμα κι αν η κατάσταση δείχνει κάπως έτσι. Ακούει την φωνή του ανθρώπου Του και έχει τα αυτιά Του στραμμένα και προσεκτικά για να ακούσει τί έχει να του πει.
Ο Χριστός, δεν είναι έτοιμος να μας επιπλήξει και να οργιστεί από την αμφιβολία μας ή από την λάθος διατύπωση των ερωτημάτων μας. Άλλωστε σε τέτοιες περιόδους, ποιός μπορεί να πει κάτι που ακούγεται πιο ξεκάθαρο από μία κραυγή; Το άκομψο άκουσμα μιας κραυγής όμως, είναι αρκετό στον Κύριό μας για να επέμβει και να βάλει τέλος στην αμφιβολία, τον φόβο, την μοναξιά ή οτιδήποτε άλλο μας παγιδεύει, και να μας φέρει στην τέλεια ελευθερία Του!
Έτσι μπορούμε να πούμε μαζί σήμερα: "δεν με απασχολεί αν η προσευχή μου ακουστεί σαν κραυγή, εγώ απλά θέλω να ξεχύσω με ειλικρίνεια την καρδιά μου προς τον Θεό. Θέλω να του πω αυτά που νοιώθω, γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να καταλάβει πως αισθάνομαι και ο μόνος που πραγματικά μπορεί να δώσει τη λύση".

Πάρης & Λίτσα Μοσκοφίδη

free counters